Zonnepanelen reinigen door robot? ✅ Snel & Veilig Schoon!
 1. Home
 2. /
 3. Schoonmaakdiensten
 4. /
 5. Zonnepanelen reinigen
 6. /
 7. Zonnepanelen reinigen door robot

Zonnepanelen laten schoonmaken door een robot

Heeft u wel eens gedacht aan zonnepanelen laten reinigen door een robot? We komen het in de praktijk steeds vaker tegen. Door de steeds grotere opkomst van zonnepanelen bij bedrijven en zonneparken wordt het aantal te reinigen panelen steeds groter. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de zon, dienen zonnepanelen goed schoon te zijn. Hiervoor hebben wij een snelle en veilige oplossing voor het schoonmaken van uw zonnepanelen: wij reinigen zonnepanelen met een robot. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe vaak zonnepanelen schoonmaken? Wij kunnen u daar snel een antwoord op geven wanneer dat u met ons in contact komt! Ook kunnen wij bij u de zonnepanelen schoonmaken met een robot vanaf 100 panelen door heel Nederland. Wij beschikken over eigen autohoogwerkers en dan is het klusje zo geklaard!

Waarom zonnepanelen laten reinigen door een robot?

Onze professionele en vriendelijke specialisten reinigen zonnepanelen met behulp van een speciaal ontwikkelde ‘Solar Cleaning Robot’ welke geschikt is voor grote oppervlakten. Als u daarom de zonnepanelen laat reinigen door een robot dan ervaart u erg veel voordelen. Het maakt niet uit of dat u zonnepanelen heeft op een (schuin) dak, de grond of in een zonnepark, onze robot kan overal bij en reinigt de panelen grondig. Het uitzonderlijke reinigingssysteem is geschikt voor verschillende soorten (grote) daken en speciaal ontworpen voor organische vormen en structuren. Dit is dus precies wat u nodig heeft, want u kunt het niet allemaal zelf. Durf het werk daarom uit handen te geven en dan heeft u nooit meer de vraag hoe vaak zonnepanelen schoonmaken? Alles wordt namelijk voor u gedaan!

Maar er is meer, want de robot zorgt ervoor dat alle panelen precies even goed worden schoongemaakt, doordat er steeds dezelfde druk wordt uitgeoefend op het te reinigen oppervlak. Uw zonnepanelen zijn dus allemaal volledig schoon. Zo haalt u het volledige rendement uit uw zonnepanelen!

Veilig zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen met een robot is een stuk veiliger, omdat niemand het dak op hoeft. De robot beweegt zich snel over het te reinigen zonnepanelen oppervlak. In ideale omstandigheden kan de robot zelfs 900m2 zonnepanelen per uur reinigen! Daarnaast heeft een robot een laag verbruik van 2,5 liter water per m2. Ter vergelijking: wanneer een zonnepaneel handmatig wordt gereinigd heeft men 20 liter water per m2 nodig. Alleen maar goed dat u er dus ook voor gaat kiezen en het zelf niet hoeft te regelen. We zetten daarom de belangrijkste voordelen van zonnepanelen reinigen met een robot voor op een rijtje:

 • Makkelijk in gebruik
 • Ecologisch verantwoord
 • Vele malen sneller dan handmatige reiniging
 • Wellicht de belangrijkste: het is een veilige methode

Waarom en hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Veel mensen vragen zich af hoe vaak zonnepanelen schoonmaken? Maar dit hangt af van hoe vies ze worden. Dankzij zonnepanelen wordt groene stroom opgewekt, dit is goed voor het milieu en voor de energierekening. Maar als u een optimaal rendement wilt hebben van uw zonnepanelen, dient u uw zonnepanelen schoon te (laten) maken. Voor de meeste zonne-energie en een goede werking is het belangrijk dat de panelen voldoende schoon zijn. Vuil en aanslag op de panelen zorgt ervoor dat er minder stroom kan worden opgewekt. Door deze vervuiling wordt licht, of terwijl energie, verloren.

“Reinig uw zonnepanelen regelmatig voor een (nóg) hoger rendement!”

De zonnepanelen worden niet schoon van een flinke regenbui. Daarom moet u regelmatig controleren hoe uw zonnepanelen er uitzien en maak eens per jaar een afspraak om uw zonnepanelen te laten reinigen. Dit kan bij ons en dan heeft u er zelf geen zorgen meer over. Wanneer het langdurig droog weer is, of wanneer u woont in de buurt van een snelweg, vliegveld, industrie of spoor, vervuilen uw zonnepanelen sneller. Dus een goed moment om ons dan in te schakelen en wij komen naar u toe om de werkzaamheden uit te voeren.

Wat is een zonnepark?

Zonneparken zijn steeds meer in opkomst. Het is een stuk grond met zonnepanelen die energie opwekken. Hoe groot een park is kan variëren. Bijvoorbeeld van één tot meer dan honderd hectare. Voor de hoogste zonopbrengst worden zonnepanelen in de meeste gevallen richting het zuiden geplaatst. Daarnaast zijn er ook oost-west opstellingen waarbij de panelen worden gericht op de ochtend- en avondzon. Er wordt dus stroom opgewekt via de zonnepanelen en dit gaat via een omvormer en transformator naar het elektriciteitsnet. Deze schone, groene stroom wordt vervolgens door een energieleverancier geleverd aan particulieren en bedrijven. De trend van zonneparken zet zich steeds verder door, wat een goede ontwikkeling is voor het verduurzamen van Nederland.

Zonnepanelen reinigen door onze robot

Wilt u een zonnepark of een groot oppervlakte aan zonnepanelen laten schoonmaken? Wij beschikken over een robot die speciaal is ontworpen voor het reinigen van zonnepanelen op daken en zonneparken. Wij nemen het werk dan ook graag van u over en zijn specialist op dit gebied! Bij hoge daken wordt de robot met onze hoogwerker op het dak geplaatst. Vanuit de hoogwerker wordt de robot met een afstandsbediening bestuurt. Makkelijk of moeilijk toegankelijk, wij reinigen het altijd goed voor u en daar kunt u echt op rekenen bij ons.

Wat kost het om zonnepanelen te laten reinigen door een robot?

Bij ons bent u aan het juiste adres om zonnepanelen te laten reinigen in heel Nederland. Om vakkundig aan de slag te kunnen is het belangrijk dat we samen kijken naar de beste oplossing. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Zonnepanelen laten reinigen voor particulieren

Het reinigen van zonnepanelen doen wij niet alleen voor bedrijven maar zeer zeker ook voor particulieren. Schone panelen leveren meer rendement op en zorgen voor een langere levensduur van uw panelen. Op de lange termijn is dit dus zeker goed voor uw portemonnee! Bij particulieren maken wij in de meeste gevallen geen gebruik van inzet van onze ‘robot’. Dit omdat het te reinigen oppervlak hiervoor doorgaans te klein is. Het reinigen gebeurt met behulp van een telescoopsteel, osmosewater (= kalkvrij water) en een heel zachte borstel. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Daarom kies je voor TIPTOP

Team van professionals
Korte en directe communicatie
Jarenlange ervaring
Marktleider in de Achterhoek
Uitgebreid dienstaanbod
Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Contact

TipTop Schoonmaakdiensten
Van der Heijdenstraat 16
7102 JA Winterswijk
Telefoon: 0543 – 516182