Zonnepanelen reinigen door robot? ✅ Snel & Veilig Schoon!

Zonnepanelen laten schoonmaken door een robot

Zonnepanelen laten reinigen door een robot? Dit zien we steeds vaker. Door de steeds grotere opkomst van zonnepanelen bij bedrijven en zonneparken wordt het aantal te reinigen panelen steeds groter. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de zon, dienen zonnepanelen goed schoon te zijn. Hiervoor hebben wij een snelle en veilige oplossing voor het schoonmaken van uw zonnepanelen: wij reinigen zonnepanelen met een robot.

Vanaf 100 panelen door heel Nederland. Wij beschikken over eigen autohoogwerkers.

Waarom zonnepanelen laten reinigen door een robot?

Onze viendelijke specialisten reinigen zonnepanelen met behulp van een speciaal ontwikkelde ‘Solar Cleaning Robot’ die geschikt is voor grote oppervlakten. Zonnepanelen laten reinigen door een robot heeft veel voordelen. Of u nu zonnepanelen heeft op het (schuine) dak, de grond of in een zonnepark, onze robot kan overal bij en reinigt de panelen grondig. Het uitzonderlijke reinigingssysteem is geschikt voor verschillende soorten (grote) daken en speciaal ontworpen voor organische vormen en structuren.

Daarnaast zorgt de robot ervoor dat alle panelen precies even goed worden schoongemaakt, doordat er steeds eenzelfde druk wordt uitgeoefend op het te reinigen oppervlak. Uw zonnepanelen zijn dus allemaal volledig schoon. Zo haalt u het volledige rendement uit uw zonnepanelen!

Zonnepanelen reinigen met een robot is een stuk veiliger, omdat niemand het dak op hoeft. De robot beweegt zich snel over het te reinigen zonnepanelen oppervlak. In ideale omstandigheden kan de robot zelfs 900 m2 zonnepanelen per uur reinigen! Daarnaast heeft een robot een laag verbruik van 2,5 liter water per m2. Ter vergelijking: wanneer een zonnepaneel handmatig wordt gereinigd heeft men 20 liter water per m2 nodig.

De belangrijkste voordelen van zonnepanelen reinigen met een robot op een rij:

  • Makkelijk in gebruik
  • Ecologisch verantwoord
  • Vele malen sneller dan handmatige reiniging
  • Wellicht de belangrijkste: het is een veilige methode

Waarom en hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Met zonnepanelen wordt groene stroom opgewekt: goed voor het milieu en voor de energierekening. Om optimaal rendement te hebben van uw zonnepanelen, dient u uw zonnepanelen schoon te maken. Voor de meeste zonne-energie en een goede werking is het belangrijk dat de panelen voldoende schoon zijn. Vuil en aanslag op de panelen zorgt ervoor dat er minder stroom kan worden opgewekt. Door deze vervuiling wordt licht, of terwijl energie, verloren.

“Reinig uw zonnepanelen regelmatig voor een (nóg) hoger rendement!”

Een flinke regenbui is niet genoeg om uw panelen schoon te krijgen. Controleer regelmatig hoe uw zonnepanelen er uitzien en maak eens per jaar een afspraak om uw zonnepanelen te laten reinigen. Wanneer het langdurig droog weer is, of wanneer u woont in de buurt van een snelweg, vliegveld, industrie of spoor, vervuilen uw zonnepanelen sneller.

Wat is een zonnepark?

Het is steeds meer in opkomst: zonneparken. Een zonnepark is een stuk grond met hierop zonnepanelen die energie opwekken. De grootte van een zonnepark kan variëren van 1 tot meer dan 100 hectare. Voor de hoogste zonopbrengst worden zonnepanelen in de meeste gevallen richting het zuiden geplaatst. Daarnaast zijn er ook oost-west opstellingen waarbij de panelen worden gericht op de ochtend- en avondzon.

De stroom die wordt geleverd via deze zonnepanelen gaat via een omvormer en transformator naar het elektriciteitsnet. Deze schone, groene stroom wordt daarna door een energieleverancier geleverd aan particulieren en bedrijven. De trend van zonneparken zet zich steeds verder door, wat een goede ontwikkeling is voor het verduurzamen van Nederland.

Zonnepanelen reinigen door onze robot

Wilt u een zonnepark of een groot oppervlakte aan zonnepanelen laten schoonmaken? Wij beschikken over een robot die speciaal is ontworpen voor het reinigen van zonnepanelen op daken en zonneparken.

Bij hoge daken wordt de robot met onze hoogwerker op het dak geplaatst. Vanuit de hoogwerker wordt de robot met een afstandbediening bestuurt. Makkelijk of moeilijk toegankelijk, wij reinigen het altijd goed voor u.

Wat kost het om zonnepanelen te laten reinigen door een robot?

Wij reinigen zonnepanelen in heel Nederland. Om vakkundig aan de slag te kunnen is het belangrijk dat we samen kijken naar de beste oplossing. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Meer info www.tiptopsolarschoon.nl of bellen mag natuurlijk ook 0543-516182

Zonnepanelen laten reinigen voor particulieren

Het reinigen van zonnepanelen doen wij niet alleen voor bedrijven maar zeer zeker ook voor particulieren. Schone panelen leveren meer rendement op en zorgen voor een langere levensduur van uw panelen. Op de lange termijn is dit dus zeker goed voor uw portemonnee!

Bij particulieren maken wij in de meeste gevallen geen gebruik van inzet van onze ‘robot’. Dit omdat het te reinigen oppervlak hiervoor doorgaans te klein is. Het reinigen gebeurt met behulp van een telescoopsteel, osmosewater (= kalkvrij water) en een heel zachte borstel.

Daarom kies je voor TIPTOP

Team van professionals
Korte en directe communicatie
Jarenlange ervaring
Marktleider in de Achterhoek
Uitgebreid dienstaanbod
Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Contact

TipTop Schoonmaakdiensten
Van der Heijdenstraat 16
7102 JA Winterswijk
Telefoon: 0543 – 516182